КАНОНИ ЗОВНІШНЬОГО ВИГЛЯДУ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ДОЗВІЛЛЯ ВЧИТЕЛІВ ПРОВІНЦІЙНИХ МІСТ І СІЛ УРСР У 1945–1980‑Х РОКАХ - Кузьменко, Юлія; Корпас, Ольга (Київські історичні студії, 2018)
У статті висвітлено повсякденне життя радянських вчителів провінційних міст та сіл у другій половині ХХ ст. Представлено канони зовнішнього вигляду вчителів СРСР (одяг, зачіска, макіяж, аксесуари) та його еволюція протягом 1945–1980-х років. Розглянуто питання організації дозвілля вчительської інтелігенції із залученням архівних матеріалів та спогадів.