Концертний тур Української республіканської капели в Чехословаччині (1919-1920 рр.) - Назимок, Уляна (Київські історичні студії, 2022)
У статті проаналізовано діяльність Української республіканської капели в Чехословаччині як форму культурної дипломатії УНР під час національно-визвольних змагань 1917 –1921 рр. На прикладі чеського періоду концертного туру Капели продемонстровано як європейське турне хористів під проводом Олександра Кошиця вплинуло на сприйняття українського народу чехами і словаками. Концерти в містах мали неабиякий успіх, свідченням чого були численні рецензії у місцевій пресі, спогади хористів і їх очільника. Досвід концертної діяльності Капели в Чехословаччині є прикладом успішної культурної дипломатії та доказом впливу культури на політичну сферу життя суспільства.