Олевське прикордоння як витвір радянсько-польської війни - Курильчук, Наталія (Київські історичні студії, 2021)
У статті висвітлено наслідки радянсько-польської війни 1919–1920 рр. для мешканців Олевського прикордоння. Показано адміністративно-територіальні зміни, що відбулися на Волині та Поліссі й призвели до появи означеного територіального утворення. Наголошується на наслідках підписаного в 1921 р. Ризького миру для населення прикордонних територій.